. . .
20 Jun
20Jun

 

זה כנראה המזון הבריא ביותר בכדור הארץ


וכעת ניתן להפוך את הבית שלכם
לשדה שבו גדל המזון הזה!


מהיום הנבטים הירוקים שלכם לא יתקלקלו יותר לעולם! 


 מאת ד"ר גיל יוסף שחר (M.D) 

מומלץ לקרוא עד הסוף.
זה לא מה שאתם מכירים!


היום אנחנו חיים בעולם מאוד לא טבעי.

עולם עמוס ברעלים מסוגים רבים.

האוויר שלנו מזוהם, הן בחוץ והן בקניונים ובמיוחד חניונים תת קרקעיים (שאין בהם אוורור וריכוז החומרים הרעילים בהם הינו עצום).

המים שלנו מזוהמים במתכות כבדות, שיירים של חומרי הדברה, פתאלאטים ועוד מגוון גדול של חומרים רעילים.

המזון לצערנו הרב מכיל רעלים רבים, דיוקסינים, מתכות כבדות, שיירים של חומרי הדברה ועוד ועוד.


בעולם כזה, כדאי, כמשקל נגד, להזין את הגוף במזונות מרוכזים בנוגדי חימצון ובחומרים נוגדי סרטן.

הנבטים הירוקים, נבטי חמניה ונבטי ברוקולי, הם משפחת המזונות העשירה ביותר וגם הזמינה ביותר לציבור, שיכולה לספק ריכוז גבוה במיוחד ומגוון של נוגדי חימצון.


אבל חכו!
לא כל הנבטים נולדו שווים. מסתבר שיש הבדל מהותי בסוג הנבטים שאתם רוכשים!

מתוך כלל הנבטים הירוקים, נמצא במחקרים (ראו בהמשך מאמר זה) שנבטי החמניה הם הנבטים המרוכזים ביותר בנוגדי חימצון, יותר מכל שאר הנבטים הירוקים האחרים.

אבל גם פה הסיפור לא נגמר.
לא כל נבטי החמניה נולדו שווים!
האופן שבו משווקים נבטי החמניה משפיעה בצורה דרמטית על האיכות שלהם. מדבור על פער של מאות אחוזים בכמות נוגדי החמצון בתלות אופן השיווק של הנבטים! מייד תבינו.

אבל לפני כן, באו נחזור רגע למדע שמאוחרי נבטי החמניה.

נבטי חמניה ירוקים הם חלק ממה שמכונה micro-greens.

עלים ירוקים זעירים שנובטים מזרעים כגון נבטי אלפלפא, נבטי ברוקולי, נבטי צנון, נבטי כוסמת ועוד.

הם עשירים מאוד במינרלים כגון ברזל, אבץ, מגנזיום.

הם מכילים מגוון גדול של ויטמינים, נוגדי חימצון, אנזימי עיכול, כלורופיל ועוד ועוד.

הם גם מכילים מגוון גדול של חומרים שנמצאו להם תכונות אנטי-סרטניות, חומרים נוגדי דלקת חזקים ועוד. במחקר שהתפרסם ב- 2014 בעיתון המדעי food chimestry, בדקו את תכולת הפוליפנולים בארבעה נבטים ירוקים שונים [1].

פוליפנולים הם משפחת מולקולות להן נמצאו בין היתר תכונות אנטי-סרטניות.

במחקר הזה התברר שנבטי חמניה היו הנבטים עם תכולת הפנולים הגבוהה ביותר מכל הנבטים שנבדקו במחקר. (כולל נבטי צנון ונבטי בורוקלי שנכללו במחקר).


במחקר אחר שהתפרסם ב- 2012 בעיתון המדעי Journal of Agricultural and Food Chemistry, בדקו את הפעילות האנטי-אקוסידנטית של מספר נבטים ירוקים [2].


גם במחקר הזה, נבטי החמניה זכו במקום הראשון, כלומר- תכולת נוגדי החימצון בהם והפעילות שלהם (שני מדדים נפרדים), הייתה החזקה ביותר בהשוואה לנבטים הירוקים האחרים שנבדקו.


יתרה מזאת, במחקר הנ"ל נבדקה גם היכולת של הנבטים השונים לעכב תהליך שנקרא בשפה המדעית glycoxidation.

בתהליך זה מולקולת סוכר נצמדת לחלבון ויוצרת מולקולה שנקראת בשם:

AGEs - advanced glycation end products.

בעברית פשוטה - נוצר חלבון ש"לזנב" שלו צמוד גלוקוז, או במילים אחרות - חלבון סוכרי.


באופן תקין ונורמלי, לחלבונים בדם לא אמורה להיות מחוברת מולקולת סוכר.

במחקרים התברר שככל שהרמה בדם של החלבונים הסוכריים (AGEs) הללו גבוהה יותר, כך הסיכון לסכרת גדול יותר.

יתרה מזאת, חלבונים סוכריים קשורים למגוון רחב של בעיות בריאות, החל מכאבים במפרקים וכלה בפגיעה בזכרון, פגיעה בכליות, מחלות לב ונזק לעצבים.


חוקרים רבים סבורים שחלבונים סוכריים בדם הם האחראים על תהליך ההזדקנות וככל שריכוזם בדם גבוה יותר, כך ההזדקנות של תאי הגוף מואצת יותר ויותר.


אתם יכולים אגב לקבל מושג על כמות ה- AGEs בדם שלכם (כמות החלבונים הסוכריים) באמצעות בדיקת דם שנקראת HbA1c שמודדת את אחוז ההמוגלובין בדם שנקשר אליו גלוקוז.

זהו מדד אמין לסך החלבונים הסוכריים בגוף.

הרמה הרצויה והאופטימלית הינה מתחת ל- 5% או קרוב מאוד ל- 5%.

אם התוצאה שלכם גבוהה מ- 5.5% זהו תמרור אזהרה לכך שאורח החיים שבחרתם, מאיץ את תהליך ההזדקנות שלכם ופוגע באיברים פנימיים.


במחקר התברר שלנבטי חמניה הייתה היכולת הגדולה ביותר לעכב היווצרות של חלבונים סוכריים אלו. כלומר נבטי חמניה הם אולי מזון ה- anti-againg העוצמתי ביותר!


עקב תכולת הסוכר הגבוהה בדמם, חולי סכרת סובלים מרמות חלבונים סוכריים - AGEs - גבוהות מאוד בדם.

דבר זה גורם למגוון רחב של בעיות בריאות כולל הזדקנות מוקדמת ומואצת.

החוקרים במחקר מסכמים שנבטי חמניה הינו אולי המזון החשוב ביותר לחולי סכרת.

ואני מוסיף - לא רק לחולי סכרת.

נבטי חמניה הינם אולי המזון החשוב ביותר לכל אדם החי בעולמנו. 

אבל מה השתנה כעת?
נבטי חמניה הרי ניתנים לרכישה כמעט בכל סופר, מזה מספר שנים.


נכון.

נבטי החמניה נמצאים איתנו כבר מספר שנים, בזמינות גבוהה בכל חנות טבע ולאחרונה גם כמעט בכל סופר.

אבל ממש כעת, מתאפשר לרכוש אותם בצורה הבריאה ביותר, ממש כאילו קטפתם אותם מהשדה.


עד היום, ניתן היה לרכוש אותם רק לאחר שקצרו אותם, כאשר הם מנותקים מהאדמה שהיא מקור החיות שלהם.

מרגע הקצירה, הנבטים מתחילים לאבד במהירות את תכולת נוגדי החימצון שלהם.

לרוב, כאשר אתם רוכשים אותם, הם כבר נמצאים בחנות מספר ימים לאחר קצירתם.

ולרוב אנשים רוכשים כמות שבועית, כך שחלק מהנבטים הם אוכלים לא פעם, שבוע ואולי אף יותר לאחר קצירתם.

כלומר, הם לרוב נאכלים כאשר הם דלים בנוגדי החימצון שהיו בהם במקור!


חקלאי עם חשיבה יצירתית פה בארץ, חשב איך אפשר לפתור את הבעיה הגדולה הזו הזו ולתת לציבור נבטים עם מלוא פוטנציאל נוגדי החימצון שלהם.

הפיתרון שלו פשוט מאוד.

הוא משווק את נבטי החמניה (וגם נבטי ברוקולי) כאשר הם עדיין מחוברים למצע הגידול שלהם!



אתם רוכשים אותם בחנות הטבע (או מקבלים אותם במשלוח עד הבית) כאשר הם מחוברים למקור החיות שלהם ואתם קוצרים אותם בעצמכם, ממש לפני הארוחה.

כך אתם מקבלים נבטים באותה חיות ועם אותם ערכים תזונתיים, כאילו קטפתם אותם בזה הרגע מהיער האורגני.


ההבדל בין נבטים שנאכלים מספר ימים לאחר הקצירה שלהם ממצע הגידול, לבין נבטים שנאכלים מייד לאחר הקצירה, הוא עצום.

כבר בטעם מרגישים את ההבדל. מרגישים אוכלים מזון עם חיים!

אין לי ספק, שהנבטים הללו (נבטי חמניה ונבטי ברוקולי), שנמכרים על גבי מצע הגידול הם כיום המזון הבריא ביותר בכדור הארץ!

בלי מאמץ, אתם מקבלים מאות ואולי אלפי אחוזים יותר של נוגדי חמצון, בהשוואה לנבטים שנקצרו לפני מספר ימים!

אתם יכולים לקבל אליכם הביתה את המזון שהוא אולי המזון הבריא ביותר שיש בכדור הארץ, המזון העשיר ביותר בנוגדי חימצון, מזון שנלחם בסכרת והוא אולי המזון האנטי-אייג'ינג החזק ביותר שיש.


דיברתי פה במיוחד על נבטי החמניה, אך למותר לציין שגם נבטי הברוקולי הם מזון על בריא מאוד. כדאי לצרוך גם מהם בצורה קבועה ועל בסיס יומיומי. בסלט, בשייק, או בכל צורה שהיא.

נבטי ברוקולי מכילים נוגדי חמצון ממשפחת האינדולין שחיוניים הן לתהליכי ניקוי רעלים והן לאיזון הורמונלי. החומרים הפעילים בנבטי בורוקלי, נמצאו כמקטינים משמעותית סיכון לסרטן השד, שכן בין היתר הם מפרקים עודפי אסטרוגן.

מומלץ לאכול מספר חבילות של נבטי ברוקולי כל שבוע.

נבטי הברוקולי מכילים ריכוזים גבוהים הרבה יותר של החומרים הפעילים, בהשוואה לברוקולי עצמו ושני הנבטים הללו - החמניה והברוקולי הם ללא ספק המזונות הבריאים ביותר בכדור הארץ, במיוחד כאשר הם משווקים על גבי מצע הגידול.


כל מי שקונה נבטים ירוקים, יודע שאחת הבעיות איתם, במיוחד עם נבטי הברוקולי, היא שהם מתקלקלים מאוד מהר. נבטים על המצע מחוברים למקור החיים שלהם ואורך החיים שלהם גדול לאין שיעור (גם 10-14 יום במקרר, כך שהם גם יחסכו לכם עוגמת נפש מזריקת נבטים ישנים ומקולקלים לפח. הנבטים שלכם לעולם לא יתקלקלו יותר.


ניתן להשיג את נבטי החמניה ונבטי הברוקולי שמשווקים עם מצע הגידול שלהם בחלק מחנויות הטבע והחוות האורגניות וניתן גם לקבלם במשלוח עם שליח עד הבית (משלוח שיוצא ומגיע אליכם באותו היום).


המשלוחים עד הבית של נבטים אלו, זמינים לעת עתה רק בגוש דן ודרומה, אך הנבטים הללו נמצאים בכל סניפי רשת ניצת הדובדבן, רשת זמורה אורגני ובחנויות טבע וחוות אורגניות רבות נוספות.

החקלאי עם הראש היצירתי ופורץ הדרך, נקרא בשם דרור.

זה הקישור לאתר שלו - הנבטים של דרור, שבו ניתן לראות את רשימת היישובים אליהם מגיע המשלוח עד הבית וכן ניתן להזמין ישירות דרך האתר שלו.



אם טרם הכנסתם את הנבטים הללו לחיים שלכם - הנה ההזדמנות לעשות זאת בצורה הטובה ביותר, הבריאה ביותר וגם הטעימה ביותר! (טרי = טעים).


יתרון נוסף ועצום לנבטים הללו, הוא שחיי המדף שלהם ארוכים במיוחד!

לאין ערוך לעומת נבטים שמשווקים כאשר הם נקצרו ממצע הגידול.

כל עוד הם מחוברים למצע הגידול שלהם, הם חיים!

בעוד נבטי ברוקולי מתעפשים במקרר תוך יומיים שלושה לכל היותר, נבטי ברוקולי שמשווקים על גבי המצע הגידול, ניתן לשמור במקרר גם שבוע ואף עשרה ימים ללא כל בעיה! והם טריים באותה המידה!

פשוט, כי הם עדיין מחוברים לאדמה. לא ניתקו אותם!


כך שהנבטים על המצע, הם לא טעימים יותר, בריאים הרבה יותר, אלא הם גם חוסכים לכם זריקה לפח ועוגמת נפש!


אם יש מזון אחד שהייתי צריך לבחור לאנשים להוסיף לחיים שלהם, זה היה נבטי חמניה ונבטי ברוקולי, שמשווקים עם מצע הגידול להם. ללא ספק.


שינוי אחד קטן, יכול לשדרג לכם את הבריאות באופן משמעותי מאוד.

תהיו בריאים!


שלכם,
ד"ר גיל יוסף שחר (M.D)


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.